Brødrene Roger og Frode Melgårdshagen som driver på med utleie av skuter samt montering, har kommet seg på nett. De ønsket å ha noen tøffe bilder som viser hva de har å tilby, samtidig å vise frem litt av landskapet til Ringebu. Først var det bilde av Roger, som jobber hovedsaklig med montering og vedlikehold av antenner, ofte i høye tårn. Høye tårn har som regel god utsikt, så idéen var spikret. Opp i høyden!

På med selene

Sikkerhetsutstyr er en fordel når man jobber i høyden. Fikk låne seleutstyr av Roger, fikk en rask instruksjon om hvordan jeg skulle feste krokene. To kroker med sikkerhetslås. I tilfelle man mister grepet mens man klatrer og skal flytte på kroken, så har man festet en ekstra. Litt kjipt å falle ned mangfoldige meter. Så det er sagt.

Opp i høyden

Tårnet var ikke det høyeste, men høyt nok. Jeg sa at Roger fikk klatre først, da jeg garantert ville sinket for han :) Før jeg hadde tatt mine første steg opp stigen, så var Roger oppe allerede.Vel oppe godt forankret i tårnet med sikkerhetsselene, åpenbarte utsikten over Ringebu seg. Var bare 10-15 meter over bakken, men akkurat nok til at vi kom over tretoppene.

Teknisk

Her stroppet jeg fast blitzstativet på høyre side. Brukte SB-900 med enkle radiotriggere montert i en 60cm softboks. Det er ofte litt vanskelig å bruke blitz i full sol, så jeg hadde blitzen på halv styrke, tror jeg det var. Blitzen var vel ca 2 meter fra Roger. Brukte i tillegg en 120cm reflektor for å skygge for sola på hans venstre side. M-rent Her gikk jeg litt unna og kastet fra meg reflektoren. Denne gangen lot jeg sola komme fram. Og blitzen lyste opp Roger. M-rent Roger Melgårdshagen

Kvitfjell og Frode

Vi kjørte til toppen av Kvitfjell på skuter. Her ville vi også få med utsikten på fjellet. Her ble det litt vanskeligere å lyse opp Frode med speedlighten. Så jeg måtte kombinere flere eksponeringer for å få lyst opp skikkelig. Her brukte jeg 1/200, F16 og ISO 200 for å få frem solstrålene, og blitzen på full styrke. Så da måtte jeg gå ekstra nært med blitzen som du kan se under. Tor Ivan Boine-M-rent Frode Melgårdshagen Tok flere eksponeringer hvor jeg belyste Frode og skuteren. Og satt de sammen i Photoshop hvor jeg fjernet meg. Ville jo vært med på bildet, men ville ikke akkurat passet så bra :) Tor Ivan Boine-M-rent Frode Melgårdshagen I tillegg til å ta et bilde med utsikt innover fjellet, så måtte vi jo også ta et hvor man ser Gudbrandsdalen. Her måtte jeg også kombinere flere eksponeringer: Tor Ivan Boine-M-rent Frode Melgårdshagen

Tor Ivan Boine-M-rent Roger Melgårdshagen
Tor Ivan Boine-M-rent Frode Melgårdshagen

Ta gjerne en titt på den nye websiden deres M-rent.no her, som er designet av Krible design