Det er ikke alltid man trenger å reise langt for nye opplevelser. Denne gang prøver jeg isklatring i Ringebu!

Vinkelfallet i Ringebu er nok mest kjent for sitt kraftverk. Våla er oppdemmet av en 40 meter høy hvelvdam i betong som danner et 1,5 km langt inntaksmagasin. Men om vinteren så formes demningen til en gedigen isskulptur. Med to 30 meter høye isvegger på hver side.

Vinkelfallet sett fra oven

Vinkelfallet sett fra oven

Det er dette den nyoppstartede klatreklubben Ringebu, Fåvang og Gausdal klatreklubb vet å utnytte.

Jeg har aldri prøvd isklatring før. Det har egentlig aldri vært på radaren min. Rett og slett for at jeg ikke trodde at dette var en aktivitet som var aktuell her i området. Har stort sett bilder av isklatrere i Alpene og andre større steder. Det var ikke før jeg så et bilde på Instagram av en som isklatret, i Ringebu!

Ice climbing - isklatring i Ringebu

Fascinert over at det faktisk fantes isklatrere her i nærområdet tok jeg kontakt med @brattglede.no på Instagram og spurte om jeg kunne henge med de neste gang de var her i området.

Ice climbing - isklatring i Ringebu
Ice climbing - isklatring i Ringebu
Trine Vestad klatrer opp mens Erik Holelien holder tauet - isklatring i Ringebu

Trine Vestad klatrer opp mens Erik Holelien holder tauet

Erik Holelien, som hadde tatt bildet på Instagram og startet opp RFG klatreklubb, skrev tilbake at jeg kunne være med til Vinkelfallet i Ringebu og prøve meg på isklatring.

Ice climbing - isklatring i Ringebu
Ice climbing - isklatring i Ringebu

Ved toppen av Vinkelfallet møtte jeg på Erik Holelien, Christen Arnljot Vestad og par andre klatreinteresserte. Erik og Christen har drevet på med isklatring i tre og to sesonger, så jeg følte meg trygg. Jeg fikk låne klatresko, stegjern og klatresele og var klar! De hadde allerede festet klatretau, så det var bare å hoppe i det. Bokstavelig talt.

Ice climbing - isklatring i Ringebu
Ice climbing - isklatring i Ringebu

Turen nedover isveggen gikk bra. Følelsen av å være godt sikret kurerte den potensielle høydeskrekken. Følte meg så modig at jeg hoppet nedover mens jeg slakket på tauet. Spennende!

Ice climbing - isklatring i Ringebu

Om is- og fjellklatring høres interessant ut, så er det bare å søke opp RFG klatreklubb på Facebook.