Det har vært så hektisk de siste ukene at jeg har helt glemt å skrive om dette!

Vel, i løpet av de siste månedene så har vi, en gjeng fotografer fra Ringebu satt sammen et galleri. Et galleri som skal være i Ringebu sentrum.
Kort sagt: [gplusnamelink id=”102107619961918179142″ name=”Landsbygalleriet Ringebu”] vil være åpent 24 timer i døgnet og 365 dager i året. Fotografene bor i Ringebu med unntak av en gjesteplass som er åpen for alle.

Som Birgitte Bay, som jobber med bolyst og landsbyutvikling skriver: Idèen om å etablere et landsbygalleri oppstod våren 2014 som et privat initiativ fra Britt Åse Høyesveen og Eva Rødsrud- Krömeke, som på denne tiden drev «Felles Glede» øverst i sentrum. Det var et ønske om å tilrettelegge og invitere folk til å utforske større deler av sentrum, og i tillegg skape en besøksattraksjon som innbyggere og besøkende ville ha glede av.

Så, på lørdag 28.mars 2015 kl. 12.00 er det offisiell åpning av Landsbygalleriet Ringebu. Dette skjer i gågata mellom G-sport og Ringebu Libris. I denne anledningen er vi så heldige å få besøk av Fylkeskultursjef Kyrre Dahl.

Program:
• Varm saft serveres før åpningen
• Ordfører Erik Odlo introduserer Fylkeskultursjef Kyrre Dahl
• Fylkeskultursjef Kyrre Dahl presenterer Landsbygalleriet Ringebu og foretar offisiell åpning m/snorklipping. Inviterer frammøtte til å være med på en guidet runde i Landsbygalleriet Ringebu.
• Britt Åse Høyesveen guider gjennom galleriet og tilbake til utgangspunktet.
• Landsbyspyd fra Annis pølsemakeri serveres i gata etter landsbyrunden.
• Ordfører Erik Odlo avslutter og deler ut blomst til Landsbygalleriet Ringebu.

Velkommen til åpning av et galleri i friluft!

“Kyrre Dahl har tidligere vært kultursjef i Ringebu kommune (1987 – 94), men har de senere årene stort sett oppholdt seg i Kalmar i Sverige. I Kalmar var han først kultursjef (1995 – 99), før han ble utviklingssjef og leder av uviklingsenheten i Kalmar kommune. Det siste året har han vært utviklingssjef og leder for samfunnskontoret i Bodø kommune.

Dahl har lang og bred utdanning innen økonomi, ledelse og idrett. Han har blant annet topptrenerutdannelse i alpint, og var aktiv under arrangementene i Kvitfjell da han bodde i Ringebu, både under OL i -94 og i forbindelse med verdenscuprennene i forkant.”

Du finner oss på facebook: Landsbygalleriet Ringebu

Her er en liten sniktitt fra idag når vi satt opp bildene: