Grusen knatrer i understellet på bilen. temperaturmåleren sier tre varme. Klokken sier ni om morgenen. Jeg er på fjellet. Mer nøyaktig så er jeg på Sødorpfjellet i Vinstra, på vei til Fryvollane. [gplusnamelink id=”109932845561329057289″ name=”+Thomas”] hadde tidligere spurt meg: “kvegdrift med 200 storfe og ekte cowboys til hest lørdag morgen ved Fryvollene. Noe for en ivrig fotograf?”

Trenger ikke å spørre meg to ganger om jeg vil komme å se på ville dyr i fjellet. Vel, kanskje ikke så ville, men det kan gå ganske villt for seg når det er nesten 200 stykker av de!

kvegdrift sulseter

Øyasetra camp

Kvegflytting sulseter

Kvegflytting sulseter

En flink cowboy hviler når han kan

Kvegflytting sulseter

Kvegflytting sulseter

Kvegflytting sulseter

Kvegflytting sulseter

En flink cowboy hviler når han kan

Kvegflytting sulseter

TIBoine-2014-06-21-8940

Kvegflytting sulseter

Kvegflytting sulseter

Kvegflytting sulseter

Kvegflytting sulseter

Kvegflytting sulseter

Jeg må si at jeg ble litt overvelmet av alle kyrne som kom løpende rundt meg. 200 kyr som både gikk, løpte og beitet rundt meg. Men cowboyene, som vi sier på godt norsk, hadde stålgrep på de. Tenkte heller ikke på hvor fort de løper når de først kommer igang. Var ikke mange minuttene før de var langt unna. Jeg hadde ingen sjanse i å følge de til fots. Tror jeg må melde meg på neste tur Sulseter rideleir arrangerer kvegdrift for å få med meg hele morroa!