Jeg hadde ingen anelse om hva jeg gikk til når min fotografvenn Øyvind sa at vi måtte ta oss en tur til Dørålseter for å fotografere høstfargene.

Hadde aldri hørt om stedet, ei heller at det var så nært. Kun litt over en times kjøretur fra Ringebu.

Søndagsmorgen var telt og kamerautstyr pakket og klart, og vi var på vei. Vi ankom Døråldalen i 5-tiden, like før solen kom fram. Siden det var en stund siden Øyvind hadde vært her, og jeg var totalt ukjent med stedet, så var vi litt rådville om hvor vi skulle fotografere. Så vi kjørte innover til vi fant et kurant sted å sette opp teltet, basert på at vi ville gjøre oss klare til solen stod opp.

Tilfeldighetene fikk oss plassert like ved et stille vann med en fantastisk speiling av Rondane i bakgrunnen. Her er motivet jeg fant denne morgenen. Med fjellet Storelgvasshøe (1608 moh) til venstre, Midtronden (2060moh) bak i midten og Stygghøin (1853moh) og Dørålen til høyre.

Døråldalen

Morgenen etter var heller ingen skuffelse. Denne gangen litt tidligere og klar med utsnittet. Var spennende å se hvordan lyset malte over fjellene og tretoppene sakte men sikkert.  

Morgenlyset stiger fram over Døråldalen

Den tredje morgenen var heller ingen skuffelse. Denne gangen ville jeg ha med Stygghøin med i bakgrunnen. Fortsatt var det like spennende å se lyset male over trærne og oppover fjellet.

Selv om det kanskje virker som at vi bare fotograferte tidlig om morgenen, så fikk vi fotografert om dagen. Selv i sterk direkte sollys gjorde Dørålen en fantastisk skue. Her med Stygghøin til venstre og Storkringla (1380moh) i midten.

Døråldalen

Ettermiddagslyset var heller ikke noe å kimse av.

Høst i Døråldalen

En interessant skyformasjon tidlig på morgenen.

Høsten er her

Jeg ble visst litt forelsket i Midtronden. Midtronden i ettermiddagslys.

Kvelden kommer sakte over Døråldalen

Alle trærne i Dørålen var ganske spesielle. Jeg kunne sikkert holdt på i ukesvis med å fotografere de spennende treformasjonene der.

Morgenlyset i Døråldalen

Her ble jeg fascinert over de spenstige skyene. Med Midtronden i bildet selvsagt. Til høyre kan dere se Nørdre Smedhamran (1898moh) og Austre Smedhamran (1849moh)

Ville skyer over Døråldalen

Med bare 3 dager, så fikk vi ikke utforsket så mye. Satser på en tur til i veldig nær framtid. Da skal vi prøve å komme oss lenger inn i Døråldalen!

Ny post: Tilbake til Døråldalen